OPEN WORLD ROMANIA
Detalii Generale
Programul Open World este un program de 10 zile, finanțat integral de către Congresul Statelor Unite ale Americii, implementat prin COIL (Biroul pentru Leadership al Congresului) și American Councils for International Education. Scopul programului este de a facilita schimburi de experiență profesionale, pe teme de interes. Multe dintre aceste schimburi de experiență rezultă în parteneriate și colaborări de durată între organizații/ instituții din SUA și organizații/instituții din România. Open World este unul dintre cele mai eficiente programe de schimb din SUA pentru țările din Eurasia.
Programul a permis celor peste 29.000 de lideri actuali și viitori din Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Ucraina, Tadjikistan, Turkmenistan, Polonia, Ungaria sau România să se implice și să interacționeze semnificativ cu membrii Congresului, personalul Congresului și mii de alți americani, mulți dintre aceştia fiind omologii profesionişti direcţi ai delegaţilor.
Natura bipartizană a programului și independența față de prioritățile oricărei administrații prezidențiale reprezintă un atu important pentru Open World.
Menit să stabilească relații reciproc avantajoase între viitorii lideri ai altor națiuni, Open World este un program cu valoare adăugată care permite opțiuni practice și depolitizate de implicare.
2024
În 2024, Programul Open World organizează cinci noi delegații cu teme variate, oferindu-le celor 25 de participanți șansa unică de a se angaja în schimburi de experiență în Statele Unite. Aceste delegații se concentrează pe:
Bibliotecile publice ca centre comunitare (25 septembrie, Bakersfield, California, găzduit de Friendship Force of Kern County)
Securitate cibernetică (25 septembrie, Louisville, Kentucky, găzduit de World Affairs Council of Kentucky & Southern Indiana)
Statul de drept (9 octombrie, Bedford, Texas, găzduit de Rotary)
Educație antreprenorială (30 octombrie, Appleton, Wisconsin, găzduit de Fox Valley Technical College)
Comunitatea de alumni universitari și fundraising (30 octombrie, Cleveland, Ohio, găzduit de Council of International Programs USA)
Co-sponsorizările și parteneriatele sunt esențiale pentru succesul Programului Open World, sporind impactul și extinderea schimburilor noastre. Colaborarea noastră cu Facultatea de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca în calitate de co-sponsor al delegației Educație antreprenorială stimulează dezvoltarea academică și antreprenorială, în timp ce parteneriatul nostru cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul delegației Statul de drept asigură un schimb solid de bune practici în integritatea juridică și judiciară.
Testimoniale
ELISABETA TRĂISTARU, CASA BUNĂ
“Mulțumesc pentru oportunitatea de a asculta poveștile altora și pentru ocazia de a ne spune propriile povești. Cred că a călători, a vedea, a asculta este cea mai bună modalitate de a crește. Ne-am întors cu idei și planuri inspirate din locurile pe care le-am vizitat.”
LUCIANA ZAHARIA, ZI DE BINE
“Și, nu, nu e despre comparație în lumea ONGurilor. Nu facem mai bine sau mai rău. Suntem în multe privințe la fel, operăm în moduri diferite câteodată, dar ne mână aceleași idealuri. E despre schimbarea perspectivei. La doi pași în față sau în spate, distanța de la care privești înseamnă un grăunte în plus de inspirație pe care să o duci la ai tăi. Și dacă e un acel lucru mare care mi traversează gândurile de când m-am întors e despre colaborare cu scop și cu sens. Între ONGuri, cu reprezentații locali.”
OVIDIU MIHAI ȘANDOR, ȘCOALA GIMNAZIALĂ “DR. IOAN MIHALYI DE APȘA”, SIGHETU MARMAȚIEI
“O experiență de vis! Am avut ocazia să întâlnesc adevărați profesioniști, programul a fost foarte bine gândit și pus la punct. Totul a fost intens, plin de provocări, am învățat cum să abordez diferite probleme de ordin social, mental ori academic. Am fost învățat cum să ajut, am învățat cum să sprijin elevii care trec prin traume și izolare. Noțiunile respective mă vor ajuta în comunicarea cu refugiații, dar și cu elevii mei. Împreună cu colegii mei am petrecut un timp de calitate, constructiv pe plan profesional, dar și personal.”
LILIANA CEBOTARI, INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN VÂLCEA, RM. VÂLCEA
“Experiența asta mă face să-mi doresc cât mai multe proiecte comune cu instituțiile școlare și sociale din SUA, pentru că mai mulți colegi ai noștrii să se perfecționeze în metode și strategii de implemntare foarte bine puse la punct atât în școli, inspectorate școlare cât și în domeniul serviciilor sociale și activităților de voluntariat.”
Parteneri
Susținători
Contactează-ne